Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Žáci z havlíčkobrodské hotelovky se ve Francii utkali s nejlepšími mladými kuchaři a cukráři z celého světa

Žáci z havlíčkobrodské hotelovky se ve Francii utkali s nejlepšími mladými kuchaři a cukráři z celého světa
Martina Koumarová a Matěj Jirgl z Obchodní akademie a Hotelové školy v Havlíčkově Brodě reprezentovali pro letošní rok Vysočinu na prestižní kuchařské soutěži Trophée Mille ve francouzské Remeši. Mezinárodní gastronomické klání středních škol je určeno dvoučlenným smíšeným týmům, kdy jeden ze dvojice má na starosti slaný chod, druhý se věnuje přípravě dezertu. Družstvo z Vysočiny tentokrát naservírovalo odborné porotě složené z nejlepších kuchařů a cukrářů Francie kachní prsa s vinnou omáčkou, obložená pečenou zeleninou, doplněná ricottovými noky a dýňovým pyré, sladkou tečkou byla šampaňská čokoládová koule s náplní s piškoty a červeným grapefruitem.
 

 
 

Soutěže středoškolských kuchařů a cukrářů Trophée Mille se tentokrát zúčastnilo 11 týmů z celého světa a opět mezi nimi nechyběli zástupci Francie, Belgie, Řecka, Slovenska, ale i Austrálie, Japonska nebo Brazílie. Povinnými surovinami byly pro letošek kachní prsa, máslová dýně, sušenky Fossier a šampaňské, to vše přímo od dodavatelů z Remeše a okolí. Soutěžící měli na přípravu pokrmů tři hodiny, v případě dezertu ještě o 30 minut navíc.

 

Celkové vítězství si nakonec odvezli mladí kuchaři z Itálie, na druhém místě skončili už dvojnásobní vítězové z předchozích ročníků z Japonska a třetí příčka patřila Řekům. I když jako celek nedosáhl tým z Vysočiny na přední příčky, byl to právě dezert Martiny Koumarové, který soupeřil s tchajwanským sladkým chodem o speciální cenu za sladký pokrm. Dezert v podobě děrované čokoládové koule zaujal odbornou porotu nejen chutí, ale i netradičním provedením.

 

mille

mille

 
 

Příspěvky k dokumentu

počet příspěvků: 0
  • Předmět, Autor, Datum a čas, Číslo, Návštěv
  • Žáci z havlíčkobrodské hotelovky se ve Francii utkali s nejlepšími mladými kuchaři a cukráři z celého světa
 

Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 25.3.2019 / 25.3.2019

Počet návštěv: 2089
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • ZlatáJeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • Czech POINT
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Vysočina šetří energii
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí: 8.00–17.00, úterý: 8.00–13.00, středa: 8.00–17.00, čtvrtek: 8.00–13.00, pátek: 8.00–13.00, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek: 8.00–13.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek