Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

V českých jídelnách se zabydluje gaspacho a paela

Španělská kuchyně
Tradiční španělské menu přizpůsobené studentským strávníkům se servírovalo včera na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě. V rámci Dne španělské kuchyně se tým kuchařek velice dobře popasoval s novými surovinami a strávníci z řad studentů a hostů včetně španělského velvyslance v ČR J. E. Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martína ochutnali excelentně připravenou studenou polévku gaspacho, rýžovou paellu s kuřecími paličkami a pomeranče s olivovým olejem a medem.
 

 
 

„Španělskou inspiraci jsme si ve školní jídelně zkusili poprvé. Nové podněty mohou být do budoucna obohacením a zpestřením tradičního jídelníčku,“ uvedla během španělského oběda radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.

 

Pozvání na Den španělské kuchyně přijal velvyslanec v ČR J. E. Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín. Byl to právě on, kdo loni v červenci při své oficiální návštěvě Kraje Vysočina představil tento zajímavý projekt ředitelům škol a vzbudil zájem se zapojit. “Práce v gastronomii je velice ušlechtilá a prestižní. Je třeba vychovávat pro tento obor nadšené a schopné mladé lidi,” uvedl velvyslanec.

 

Do projektu Asociace školních jídelen ČR, který podpořilo Španělské velvyslanectví, Státní zdravotní ústav a Všeobecná zdravotní pojišťovna, se v Kraji Vysočina zapojila krajská středoškolská jídelna v Havlíčkově Brodě. Se zdravou a pestrou středomořskou stravou se seznamovali prozatím žáci základních škol ve 22  školních jídelnách v republice. „Do projektu se zapojili v případě Vysočiny zatím pouze studenti gastrooborů nabízených havlíčkobrodskou stření školou, mezi nimi i letošní stážisté krajské Gastroakademie. Společně s mistry odborného výcviku a učiteli odborných předmětů připravili i další španělské speciality včetně míchaných nápojů a došlo i na ukázky moderní molekulární gastronomie,“ popsala Jana Fialová.

 

Foto: Kraj Vysočina

Španělská kuchyněŠpanělská kuchyněŠpanělská kuchyněŠpanělská kuchyněŠpanělská kuchyněŠpanělský velvyslanecŠpanělská kuchyně


  • Olga Johanidesová, odbor školství, mládeže a sportu
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    e-mail: tisk@kr-vysocina.cz

 
 

Příspěvky k dokumentu

počet příspěvků: 0
  • Předmět, Autor, Datum a čas, Číslo, Návštěv
  • V českých jídelnách se zabydluje gaspacho a paela
 

Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 16.2.2018 / 16.2.2018

Počet návštěv: 1937
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • ZlatáJeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • Czech POINT
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Vysočina šetří energii
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí: 8.00–17.00, úterý: 8.00–13.00, středa: 8.00–17.00, čtvrtek: 8.00–13.00, pátek: 8.00–13.00, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek: 8.00–13.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek