Cesta: Titulní stránka > Pomoc Ukrajině - Kraj Vysočina


 

Krizový štáb Kraje Vysočina: Speciální termíny zápisu cizinců do MŠ, zřízení prvních dočasných nouzových lůžek

 

 
 

 

-          Kraj Vysočina po konzultaci s řízením KACPU pro Kraj Vysočina aktivoval preventivně dočasné nouzové ubytování v těsné blízkosti asistenčního centra. V objektu návštěvnického centra CZ LOKO Arény Jihlava je k dispozici 50 dočasných nouzových lůžek, se kterými disponuje pouze pracoviště KACPU. Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka jde o kapacitu, která by měla být využita především pro okamžitou intervenci a nouzové přespání v případě nočního příjezdu, tedy do chvíle, kdy pracoviště KACPU aktivuje denní aktivity a klientům bude nabídnuto ubytování v rámci nabídnutých kapacit z terénu.

-          KACPU je stále otevřeno 24 hodin 7 dní v týdnu. Veškeré administrativní agendy KACPU Jihlava jsou nyní poskytovány od 7 do 19 hodin. Klienti KACPU si mohou termín i čas vyřízení úředních záležitostí objednat elektronicky na adrese rezervace.kr-vysocina.cz. Úřad práce avizuje, že zájem o jeho aktivity v čase opadl, agendu je možné zajistit v sídle úřadu práce, některé agendy i elektronicky

-          Správa uprchlických zařízení postupně opouští KACPU, jejím úkolem je nyní poradenství, které nadále poskytuje v rámci svého sídla, organizuje kurzy českého jazyka a pracuje v terénu s utečenci ve větších ubytovacích zařízeních. Agendu ubytování bude nadále řídit Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina. Pro umisťování uprchlíků bez zajištěného ubytování budou postupně využívány kapacity, kterou jsou nabídnuty prostřednictvím formuláře kapacity.kr-vysocina.cz

-          Krizové řízení v konkrétních regionech je čistě v kompetenci příslušeného hejtmana a příslušného krizového štábu kraje, případně samospráv. Může se tak kraj od kraje lišit

-          Ubytování uprchlíků: Od 1. 4. 2022 je k dispozici webový formulář pro registraci ubytování, formulář zatím využilo 84 ubytovatelů, kteří disponují 850 lůžky. Proces evidence má několik stupňů: registrace, odeslání reportu na ORP k odsouhlasení ubytovacích kapacit, následuje příprava podkladů pro přistoupení k rámcové smlouvě, po podpisu smlouvy s kapacitou může pracovat HZS Kraje Vysočina. Mohou se objevit i případy, kdy bude kompenzace odmítnuta např. z důvodu ubytování v nevhodných podmínkách, při nesplnění podmínek návrhu přistoupení…

-          Zjišťování počtu žáků, cizinců uprchlíků, na ZŠ, SŠ a VOŠ k 31. 3. 2022, údaje by měly kraje mít nejpozději na začátku května

-          V termínu od 1. 6. až do 15. 7. speciální termín zápisu cizinců k přijetí do MŠ, ředitel je povinen ho vypsat

-          Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo postup pro ukrajinské občany, jak si požádat o ukrajinský očkovací průkazu v elektronické podobě (https://moz.gov.ua/article/health/jak-otrimati-dani-pro-provedeni-scheplennja-rekomendacii-moz-dlja-bizhenciv-i-pereselenciv)

-          Krajský sklad humanitární pomoci na Kosovské ulici v Jihlavě funguje každý týden v úterý a ve čtvrtek od 15 do 17 hodin. Aktuálně je poptáváno především kuchyňské nádobí (hrnce, pánvičky) nebo hygienické potřeby (tekuté mýdlo, šampony, zubní pasty a kartáčky)


  • tisk@kr-vysocina.cz

 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 7.4.2022 / 7.4.2022

Počet návštěv: 721
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek


Tento web využívá cookies. Některé z nich mohou sloužit pro analytické účely.

O cookies