Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách

V minulém týdnu se v Makro akademii v Praze Stodůlkách uskutečnil další workshop pro vybrané školní jídelny z celé republiky se zaměřením na přípravu pokrmů cizích národů. Projekt před třemi lety začal thajskou kuchyní, v minulém roce představil kuchyni norskou a letošní rok se nese v duchu španělských pokrmů. V minulosti Kraj Vysočina zastupovala Školní jídelna 2. ZŠ Nové Město na Moravě. V letošním roce byla nabídnuta spolupráce Obchodní akademii a Hotelové škole z Havlíčkova Brodu. „Škola výzvu s nadšením přijala a připravuje se na plánovaný „španělský den“ nejenom ve školní jídelně, ale i v praktickém výcviku oboru kuchař, výuce španělštiny a v předmětech zaměřených na cestovní ruch a turismus,“ upřesnila krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.
 

 
 

Kuchaři vybraných škol pod vedením rodilého španělského mistra kuchaře připravili společné plánované školské menu. Současně probíhala ochutnávka španělských olivových olejů, tapas, drobných jednoduchých chuťovek různých druhů, které připravili žáci základních škol a nechyběla ani drobná ochutnávka španělských vín, oliv a španělského ovoce. Cílem akce bylo seznámit kuchaře z českých školních jídelen se španělskou gastronomií, inspirovat se jednoduchými a zdravými recepty z Pyrenejského poloostrova, které jsou díky velkému území rozmanité nejen surovinami, barvami, ale i způsobem zpracování. Získanými podněty může jídelna obohatit každodenní práci ve škole, a tvorbou pestřejšího jídelníčku i strávníky.

Pořadatelem celé akce byla Asociace školních jídelen České republiky, o. s. a Velvyslanectví Španělska pod záštitou předsedy vlády České republiky, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR a Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu České republiky.



  • Olga Johanidesová, odbor školství, mládeže a sportu
    Krajský úřad Kraje Vysočina
  • tisk@kr-vysocina.cz
 
 

Příspěvky k dokumentu

počet příspěvků: 0
  • Předmět, Autor, Datum a čas, Číslo, Návštěv
  • Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách
 

Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 6.11.2017 / 6.11.2017

Počet návštěv: 447
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • ZlatáJeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • Czech POINT
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Vysočina šetří energii
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí: 8.00–17.00, úterý: 8.00–13.00, středa: 8.00–17.00, čtvrtek: 8.00–13.00, pátek: 8.00–13.00, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek: 8.00–13.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek